“Likvidirano 60 boraca”: Rusija tvrdi da je porazila `”nacionalistički bataljon Donbas`”

0
EPA-EFE/STR

(Beta) – Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je večeras da je ruska vojska porazila “nacionalistički bataljon Donbas”.

Prema njegovim rečima, ruske trupe su tokom dana napredovale 12 kilometara, stigle do mesta Nikoljsko i zajedno sa jedinicama DNR blokirale naselje Sladko sa tri strane, preneo je TASS.

Konašenkov je naveo da je “likvidirano 60 boraca, uništena su tri oklopna vozila, šest artiljerijskih sistema i minobacači nacionalista”. Trenutno se nastavljaju borbe u naseljima Sladko, Novoukrajinka i Šahterskoje.

Trupe Donjecke Narodne Republike (DNR) nastavile su da napadaju ukrajinske trupe 53. brigade koje se povlače. Poginulo 20 ukrajinskih vojnika, uništen je jedan tenk i tri terenska vozila. Snage DNR nastavljaju borbe za preuzimanje kontrole nad naseljima Kamenka i Novoselovka.

Rusko vazduhoplovstvo je tokom dana pogodilo 89 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini, rekao je Konašenkov.

“Tokom dana ruska taktička avijacija je pogodila 89 vojnih objekata u Ukrajini, uključujući četiri kontrolna centra, dva višestruka raketna sistema, devet artiljerijskih sistema, pet skladišta naoružanja i municije i 65 lokacija razmeštanja vojnih vozila”, rekao je on.

Prema rečima Konašenkova, ruski PVO sistemi oborili su sedam ukrajinskih dronova.

“Ruske snage su od početka specijalne vojne operacije uništile 214 bespilotnih letelica, 1.483 tenka i druga oklopna vozila, 150 višestrukih raketnih sistema, 584 artiljerijska sistema i minobacača i 1.279 specijalnih borbenih automobila”, rekao je on.