LG QNED Mini LED modeli zvanično dostupni i u Srbiji

  Novi televizori mogu da se pohvale Quantum Dot NanoCell kolor tehnologijom za autentičnu reprodukciju boja u kojima ćete uživati

  0

  Kompanija LG Electronics (LG) počela je sa globalnom  distribucijom najnovije i najprestižnije linije svojih LCD televizora. Zahvaljujući najsavremenijoj Quantum Dot NanoCell Color tehnologiji i Mini LED pozadinskom osvetljenju, ovogodišnji TV modeli pružaju očaravajuće iskustvo gledanja sa još dubljom crnom, preciznijom reprodukcijom boja sa većim kontrastom i boljim osvetljenjem. Ponuda se sastoji od 8K QNED 99 i QNED95 serije zajedno sa modelima serije 4K QNED90 sa veličinama ekrana od prostranih 65 do ogromnih 86 inča. 1

  Quantum Dot NanoCell Color tehnologija, koju je razvila kompanija LG, započinje novu eru kvaliteta LCD televizora sa bogatim i preciznim bojama za impresivan prikaz. Sertifikovana od strane međunarodne agencije za testiranje proizvoda (Intertek), ova tehnologija pruža 100 procentnu konzistentnost i volumen boja, a LG QNED Mini LED televizori dodatno eliminišu izobličenje boja pod širokim uglom, tako da svi u prostoriji mogu da uživaju u izvanrednom kvalitetu slike.

  Što je ekran veći, to su detalji manji, pa LG QNED Mini LED televizori imaju manje LED diode u pozadinskom osvetljenju u poređenju sa drugim TV ekranima sličnih veličina, dodatno osvetljavajući ili zatamnjujući po potrebi. Na primer, 86-inčni 8K TV (model 86QNED99UPA) ima pozadinsko osvetljenje od približno 30.000 LED dioda raspoređenih tako da stvaraju oko 2.500 lokalnih zona zatamnjenja da bi se dobio 10 puta bolji kontrast u odnosu na konvencionalne LCD televizore. Dublja crna i veći nivo detalja unutar zatamnjenih zona stvaraju vizuelni osećaj dubine, pa slike izgledaju realnije.

  Novi proizvodi pokazuju i veliku posvećenost kompanije LG boljoj sutrašnjici. Naime, LG QNED Mini LED televizori su dobili eko-sertifikat SGS (Société Générale de Surveillance SA of Switzerland) koji se dodeljuje isključivo proizvodima koji ispunjavaju visoke SGS standarde u koje spadaju reciklažnost materijala i mali uticaj na životnu sredinu.

  „LG QNED Mini LED televizori predstavljaju evolutivni skok napred, koristeći jedinstvenu tehnologiju reprodukcije boja i Mini LED pozadinsko osvetljenje kako bi ostvarili vrhunac LCD prikaza,“ rekao je Park Hyoung-sei, predsednik kompanije LG   Home Entertainment. „Naša najnovija postava je svedočanstvo tehnološkog liderstva kompanije LG na tržištu premium televizora koje je omogućeno stalnim unapređenjima i usavršavanjem naših inovativnih OLED i QNED Mini  LED televizora,“ dodao je Hyoung-sei.

  LG QNED Mini LED televizori su dostupni i u Srbiji.