Povodom petog jubilarnog Čitalačkog maratona, Izdavačka kuća Klett ovog leta za sve ljubitelje čitanja uzrasta od 11 do 14 godina organizuje Letnji čitalački maraton.

Svi zainteresovani najpre treba da se prijave na sajtu Izdavačke kuće Klett (www.klett.rs) od 15. juna do 31. jula 2021. godine, zatim i da popune prijavni obrazac i odaberu jedan od romana iz edicije Čitalački maraton, koji žele da pročitaju tokom leta.

Izabrani roman svi učesnici dobijaju besplatno na kućnu adresu.
Inspirisani odabranim romanom, zainteresovani se prijavljuju za jednu od navedenih kategorija Letnjeg čitalačkog maratona:
 literarni konkurs – napiši priču, pesmu ili prikaz romana koji si pročitao/la;
 likovni konkurs – nacrtaj strip ili crtež na osnovu izabranog romana;
 digitalni konkurs – pošalji nam video-klip u kom objašnjavaš zbog čega ti se svideo roman, koja je situacija ostavila poseban utisak tokom čitanja ili koji te je lik iz romana naročito inspirisao. Isti taj video objavi na svom Instagram profilu i postani INFLUENSER ili INFLUENSERKA Čitalačkog maratona. Ne zaboravi da nas taguješ i staviš #čitalačkimaraton i #letnjičitalačkimaraton, a mi ćemo najbolje objave podeliti na svojoj stranici.

Stručni žiri izabraće najboljih 10 radova iz svake kategorije i svih 30 nagrađenih će biti objavljeno na društvenim mrežama Izdavačke kuće Klett, gde će biti organizovano javno glasanje. Rad koji bude imao najviše pregleda, lajkova i komentara očekuje specijalna vredna nagrada!

Radove je potrebno poslati na imejl letnjicitalackimaraton@klett.rs najkasnije do 31. avgusta godine. Svi koji se prijave na konkurs dobijaju članstvo u Čitalačkom klubu, a na jesen kada bude odštampan i poklon primerak novog pobedničkog romana petog ciklusa Čitalačkog maratona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.