Leskovac uvodi vanrednu situaciju: Preporuke nisu poštovane, stanje se pogoršava…

0
Foto: Profimedia

Na predlog Zavoda za javno zdravlje, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji grada zbog pogoršane epidemiološke situacije a u cilju zaštite zdravlja ljudi i njihovih života.

Cvetanović je na sednici Štaba za vanredne situacije kazao da je to telo primorano da uvede meru na 14 dana jer preporuke koje je donelo pre nedelju dana nisu poštovane.

Vršilac dužnosti direktorke Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Aleksandra Nikolić kazala je da se epidemiološka situacija u tom gradu pogoršava.

Ona je kazala da je od početka epidemije u Leskovcu obolelo 820 osoba od Kovida-19, dok je u izolaciji 249 osoba.

Kako je agenciji Beta potvrđeno u leskovačkoj Opštoj bolnici, u kovid odeljenju je trenutno smešteno 130 pacijenata dok je u poslednjih 10 dana umrlo šestoro ljudi.

Danas je preminuo pacijent star 86 godina koji je imao obostranu upalu pluća, a do trenutka smrti rezultati njegovog testa nisu stigli iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu. 

Na rezultate testova iz te laboratorije čeka se i do nedelju dana a v.d. direktorke leskovačkog Zavoda za javno zdravlje je obavestila članove Štaba za vanredne situacije da u poslednja 24 časa nije stigao nijedan rezultat od 550 poslatih testova na nivou Jablaničkog okruga.

“Od danas, po dogovoru sa Institutom Batut, uzorke testova šaljemo u Batajnicu”, kazala je Aleksandra Nikolić.

(Beta)