Lepota stjuardese Lufthanze “izazvala” lažnu uzbunu: Saslušan čovek koji je na beogradskom aerodromu dojavio da je podmetnuta bomba

0
Foto: Profimedia

Zoran N. (65) je priznao da je pre dva dana uputio lažnu dojavu o tome da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanze, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt.

Iako je izazvao paniku, narušio javni red i mir, mora se priznati da je njegovo objašnjenje kreativno – to je uradio jer mu se svidela stjuardesa sa tog leta, prenosi N1.

Pripadnici Кontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu nakon detaljnog pregleda aviona nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu.

“Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let ali sa zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da osobi koja je izazvala nered i paniku bude određen pritvor, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.