“Lekarima 1.000 evra, nastavnicima 700 evra, medicinskim sestrama 600 evra, a za četiri godine povećanje…”

9
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predstavio je danas deo novog programa SSP – “Imamo plan” kojim se najavljuje da će za četiri godine od preuzimanja vlasti minimalna zarada u Srbiji biti 500 evra, plata lekara najmanje 1.500 a nastavnika 1.000 evra.

“U Srbiji niko ne sme da ima manju platu od 350 evra, jer to nije dostojno čoveka. Ovim planom za četiri godine minimalna plata biće 500 evra. Napravili smo plan kako da svaki lekar ima početnu platu 1.000, nastavnici 700 evra, a vaspitačice i medicinske sestre 600. Takođe, i kako da se za četiri godine poveća plata – da nema lekara sa platom ispod 1.500 evra i nastavnika ispod 1.000. Jer je to nešto što mora da se uradi”, naglasio je Đilas tokom predstavljanja dela programa “Imamo plan” na Skupštini SSP koja se održava u Kombank dvorani.

On je naveo da će kroz taj plan svi poljoprivrednici dobiti državne subvencije od 150 evra po hektaru zemljišta, mogućnost da kupuju gorivo bez akciza, garantovane otkupne cene proizvoda na pet godina i sprečavanje bogaćenja pojedinaca kroz monopol.

Najavio je da neće biti prodaje zemljišta, ruda i vode strancima, da će država vratiti nacionalne resurse u svoje vlasništvo, osnovaće nacionalnu investicionu banku, napraviti posebnu poresku politiku za IT sektor i građevinarstvo, za koje je rekao da su dve oblasti koje su uz energetiku i poljoprivredu najbitnije za Srbiju.

9 KOMENTARA

 1. Ma bitno da je Vucic uradio sve sto je obecao… Kriminal cveta , droga na svakom vosku, ubistava svaki dan, sverc nikad veci. Dovode nam strance kojima daju subvencije po 10.000 e da radimo za bedu 300 e platu o cemu. vi kometarisete, a vi sto sedite i kometarisete za stranku ste debelo placeni !

 2. Lepo ste vi to ismislili samo sto ste profesiju vaspitaca potpuno degradirali! Vaspitaci zavrsavaju master studije i skolovani su koliko i ucitelji!

 3. Pa kad sve tako moze, zasto to nije uradjeno za vreme vase vlasti…? Ili niste stigli od svojih potreba da mislite na narod…

 4. Bojim se da ste svoju priliku imali.
  NIS je prodat u vašem mandatu.
  Minimalnu platu i penziju niste podizali.
  Nije da branim ove sada na vlasti, ali ne mogu ni sve da kritikujem.
  Mislim da je došlo vreme za neke nove ljude, nove ideje, za neke ljude kojima će narod biti na prvom mestu. Tome se nadam i siguran sam da takvih, željnih uspeha Srbije, željnih da svima nama pomognu da dostojno živimo ima u našoj Srbiji.

 5. Da je pazio na predavanjima znao bi da je minimalna plata uvek “nedostojna” za čoveka. Zato se i zove minimalna. Od minimalne se jedva preživi, od prosečne se živi prosečno. Da li je ona 100, 300 ili 1500 evra, to nema veze jer troškovi života se proporcionalno koriguju prema skoku plata i opet si na istom. Da bi živeo bolje mora da bude visoka potražnja uz nisku ponudu za tvojim znanjem i umećem, onda ti skače plata. Pre 20 godina je pojam bio imati platu 500 maraka. Lepo se od toga živelo a danas? To se vidi po majstorima zadnje dve godine. Dnevnice odoše na 50/60 evra pa i više za np. elektricare sa potrebnim licencama, a i dalje je ogroman problem sastaviti ekipu radnika za iole veće radove.

 6. Sve je Điki lepo obećao i nabrojao ali samo jednu “sitnicu” nije ni spomenuo – odakle pare za sve to? Tako što ćeš uzeti kredite od MMF, pola para ćeš da podeliš sa svojim pajtašima a pola da sipaš u budžet da bi kupovao socijalni mir. Sve smo to već doživeli i videli od tebe Điki i od tvojih DS lopova, umalo nam država nije bankrotirala dok se ti valjaš u parama. Hvala lepo …

 7. Mnogi su obecavali mnogo dobroga a narod dobio smrdljivi DJONJAK, obecanje ludom radovanje. Kada su pitali Seselja zasto im je davao lazna obecanja on je bez razmisljanja odgovorio nesto u tom smislu sto ste mu verovali, ja sam politicar a politicari su spremni na sve samo da ostanu u sedlu i jasu. Isto to nam je i onaj krivonogi i trtavi, ime mu zaboravih jer sam ga virtuelno sahranio za navek, e taj besramnik je obecao 1000 evra svakom posle izora a onda sertski se nasmejao i nazvao nas budalama. I gde je sad Seselj, pa taj mali krivonogi i trtavi guverner NBS posle oktobra, gde je Tadic i Jeremic koji su svojum sponzorusama parama naroda placali zivot na visokoj nozi u Parizu i odlazili kojekuda na gala zurke po belom svetu? I ti Djiki nasao si da sad lazes narod da te dovede da zasednes a onda ces im pustiti med i mleko, hahahaaa mozda al niz tvoje noge, od govna DJIKI direk ne biva.

Comments are closed.