Skoro godinu dana od kako joj je dijgnostikovana multipla skleroza glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

„Sredstava za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osećam se sve gore i gore“, rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizovao Time 100.

Kada je osetila prve simptome bolesti, doktori nisu umeli da ih objasne. „Osetila sam definitivno kao da rapidno starim u svojim tridesetim koje je bilo veoma bolno. Izgarala sam sve vreme. Osećala sam kao da imam artritis“, rekla je Selma, prenosi Time.

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemioterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

„Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemioterapiju? Pa nemam rak“, rekla je Bler koja je ipa kasnije uzela manju dozu hemioterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.

Dodaje da je odmah osetila olakšanje.

„Lekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu koji je rekao da želi da me kremiraju“, rekla je ona glumica, prenosi People.

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemioterapije, ali da joj to što je nema, ne smeta mnogo.

„Važno mi je samo da sam što duže mogu pored svog sina“, zaključila je.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.