Lekar Milan Mileusnić preminuo usled koronavirusa

0
Foto: Printscreen Youtube

Poznati doktor, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije Milan Mileusnić, koj je lečio poznate sportiste i javne ličnosti, preminuo je u 49. godini posle kraće i teške borbe sa koronavirusom, saopštila je SMA klinika, čiji je bio osnivač i direktor, preneo je N1.

Doktor Mileusnić bio je član Američkog udruženja fizijatara, Srpske asocijacije fizijatara, te predsednik i jedan od osnivača Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Srbije, kao i direktor Klinike za rehabilitaciju u Harareu, Zimbabve.

U saopštenju se ističe da je Mileusnić bio i jedan od omiljenih lekara srpskih sportista, glumaca i pevača.

Od poznatih ličnosti, njegovom terapijom izlečili su se poznati sportisti Srbije kao što su Ivana Španović, Mihail Dudaš, Vanja Udovičić i drugi vaterpolo reprezentativci, košarkaši Aleksandar Rašić i Nikola Korać, rukometašica Andrea Lekić.

Izlečeni su i hrvatska rukometašica Katarina Bralo i perjanica rukometne reprezentacije Crne Gore Katarina Bulatović, preneli su beogradski mediji.

Od estradnih ličnosti kod njega su se lečili Marija Kilibarda, Milica Milša, Milan Vasić, Andrija Milošević, Petar Strugar, Viktor Savić, Irina Kruška…

Vreme i mesto sahrane doktora Mileusnića biće naknadno objavljeni.