Lego Group i Universal Music udružuju se kako bi proširili i inspirisali kreativnu igru dece kroz moć muzike

  0

  LEGO Group su danas najavili ekskluzivno globalno partnerstvo sa Universal Music Group (UMG), vodećom svetskom muzičkom kompanijom, koje će deci širom sveta omogućiti da kroz igru razvijaju svoju kreativnost, istovremeno se izražavajući kroz muziku.

  Partnerstvo je zasnovano na razvoju nove linije LEGO® proizvoda koji će se naći na tržištu 2021. godine, a koja je stvorena da ohrabri i inspiriše novu generaciju muzičara, kreativaca i muzičkih fanova. Ova pozitivna i razigrana inicijativa ima za cilj da ojača razvoj dece i iskoristi mentalne i kreativne prednosti muzike i LEGO igre.

  Kao globalni lider u industriji zabave, UMG oblikuje kulturu širom sveta kroz moć muzike. U LEGO Group programe, UMG dovodi ne samo lokalne i svetske superzvezde, već i apsolutno nenadmašan katalog snimljene muzike i izdavaštva, koji pokriva sve žanrove i jezike.

  LEGO Group, koji rade na razvoju i inspiraciji dece kroz igru još od 1932. godine, podjednako doprinosi ovom partnerstvu svojim velikim iskustvom u inovacijama i razvoju igara za decu i njihove porodice širom sveta, iz generacije u generaciju. Kombinujući muziku i LEGO® System in Play, ova saradnja pružiće deci uzbudljive mogućnosti da se povežu i kreativno izraze sebe i svoju ljubav prema muzici. Kroz korišćenje imerzivne, interaktivne igre i sigurnih društvenih iskustava, ovo partnerstvo želi da nadahne i podrži kreativni razvoj.

  Olivier Robert-Murphy, Global Head of New Business, Universal Music Group komentariše: „Muzika igra sastavnu ulogu u životu svakog deteta od trenutka kada se rodi i tokom njihovog celokupnog razvoja. Već decenijama, deca istražuju ovu strast putem ploča, radija, kaseta, muzičkih spotova, CD-ova i striminga. Sada ćemo kroz partnerstvo LEGO Group i UMG pružiti novi interaktivni način inspirisanja nove generacije fanova i kreativnih vizionara.“

  LEGO Group Chief Marketing Officer, Julia Goldin o partnerstvu kaže: „Znamo da je muzika ogromna strast velikog broja dece, da ima neverovatnu sposobnost da angažuje i udruži decu i njihove porodice, baš kao i LEGO kockica. Ovo partnerstvo slavi moć spajanja muzike i LEGO System in Play-a, pružajući deci potpuno nov način na koji se mogu kreativno izraziti, oživljavajući muziku u svom svetu, i to na svoj način.“

  Muzički i LEGO fanovi zainteresovani za ovu modernu inicijativu obradovaće se i nešto kasnije ove godine kada će biti otkriveni svi detalji o ovom novom, inovativnom partnerstvu.