“Legenda svetskog tenisa ostaje u Kijevu i spremna dočekuje neprijatelja”: Kako je ukrajinski teniser predstavio “novog saborca” u ratu u Ukrajini

0
MAURIZIO BRAMBATTI/ANSA/TO EPA PHOTO ANSA/MAURIZIO BRAMBATTI/to/bb

Još jedan ukrajinski (bivši) sportista odlučio je da se bori u ratu u Ukrajini. Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski je već neko vreme u ratnoj uniformi, a na Instagramu je redovno objavljivao poruke koje su trebale da podignu moral Ukrajincima.

U najnovijoj poruci je istakao da mu se u ratu pridružio i Andrej Medvedev. Ovaj bivši teniser je nekada bio četvrti igrač planete, a najveći uspeh mu je bilo finale Rolan Garosa koje je izgubio od Andre Agasija. Medvedev je trenutno i selektor Dejvis kup reprezentacije Ukrajine…

“Legenda svetskog tenisa Andrej Medvedev ostaje u Kijevu i spremna je da dočeka neprijatelja. Neverovatno mi je drago što vidim kapitena ukrajinske teniske reprezentacije. Patriota Ukrajine”, napisao je Stahovski na Instagramu.

Usput, Stahovski je objavio i fotografije svog oružja.

“Nikada u životu nisam očekivao da ću morati da nosim pancir u Kijevu. Katastrofalan je način na koji je Rusija napala Ukrajinu. Bombardovanje gradova… Ubijanje nedužnih ljudi… Svet moramo ujediniti u želji da ga zaustavimo, da stavimo Putina tamo gde mu je mesto, u zatvorsku samicu”, napisao je Stahovski.