(VIDEO) Lečićevo obraćanje javnosti: “Nikada nismo imali ni ljubavni, ni seksualni odnos, a kamoli silovanje…”

2

(Beta) – Glumac i političar Branislav Lečić najavio je da je dobio poziv da u petak da iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 7. maja 2012. godine.

Lečić je u video izjavi rekao da su ga mediji već osudili i da je dovedeno u pitanje i njegovo ime, prezime i karijera i naveo da će se boriti da dokaže istinu ako treba i na poligrafu.

“Naravno da ću se odazvati pozivu Tužilaštva. Ja sam u medijima već osuđen kao silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer… To je moglo svakome da se desi, da bude tako optužen, tako anatemisan, što pokazuje da mi nemamo pravnu državu, optužbe preko medija pokazuju da smo mi horda, a ne uređeno društvo, jer bi u suprotnom čekali stav državnih organa, pa onda izrekli presudu o nekome. Postavljam javnosti pitanje: da li i jedna i druga strana u ovom postupku imaju pravo da kažu svoju istinu pred pravosudnim organima, ili su mi mediji već zakazali javno streljanje, a ja samo treba da dođem u beloj košulji i da me javno streljaju”, rekao je Lečić u videu.

On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao “ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja”, već da su imali poslovni odnos.

Pozvao je glumicu da objavi razgovor u celini, za koji tvrdi da je tekst predstave koja nikada nije odigrana.

Naveo je da niko nema pravo da pokreće hajku na nekoga i da uvek mora da postoji pretpostavka nevinosti.

“Ne tražim ništa drugo nego da ovo o čemu govorimo bude na onom mestu gde su profesionalci i gde se o tome odlučuje na jedan ozbiljan i zakonski način”, rekao je Lečić.

On se, takođe, izvinio Danijeli Štajnfeld i, kako je rekao, svakoj ženi koja se setila ugroženom, potcenjenom ili poniženom ako ju je on “u bilo trenutku, u bilo kom potezu, nekoj misli, slučajnom gestu, ili namernom gestu uvredio, povredio, ponizio”.

Danijela Štajnfeld, koja je pre nekoliko meseci u dokumentarnom filmu koji je snimila u Americi otkrila da je bila žrtva silovanja, da bi pre nekoliko dana u Višem tužilaštvu u Beogradu izjavila je da ju je silovao Branislav Lečić.

2 KOMENTARA

  1. Prikazi nam scenario predstave koja nikada nije odigrana pa cemo mozda I poverovati. A sto se duse tice…imas je naravno samo je pokvarena do srzi.

  2. Apsolutno se slažem sa Lečićem po pitanju reakcija i preptostavke nevinosti, ali tvrdnja da je razgovor ustvari “tekst predstave koja nikada nije odigrana”, pa čoveče!

Comments are closed.