Lečić: “Vlastima odgovara da je opozicija razjedinjena i zato odugovlači u slučaju DS”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predvodnik frakcije isključenih funkcionera Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić izjavio je danas da “odugovlačenje” odluke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da prizna njega kao predsednika DS postaje “politički slučaj”, jer vlastima odgovara situacija u kojoj je opozicija podeljena i razjedinjena.

“Cela ova situacija se ubacuje u politički slučaj. (Aleksandar) Vučić zna da ako dođe do promene i ako DS progovori, to je politika osnivača stranke, intelektualaca i umetnika, (Dragoljuba) Mićunovića, (Zorana) Đinđića. To je jedina politika koja Srbiju pretvara u evropsku civilizovanu državu, u kome je pravo jednako za sve”, kazao je Lečić ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Frakcija Demokratske stranke koju vodi Branislav Lečić održala je danas protest ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, jer to ministarstvo ni posle 100 dana nije upisalo Lečića kao novog predsednika te stranke, što oni zahtevaju.

Lečić je rekao da, prema Zakonu o upravnom postupku, krajnji rok za upis ili odbijanje zahteva za priznavanje novog rukovodstva DS-a je 60 dana od podnošenja, a taj rok je istekao 5. decembra.

Odugovlačenjem donošenja odluke “u potpunosti se blokira rad Demokratske stranke”, rekao je Lečić.

Prema njegovim rečima, to ministatrstvo po zakonu mora da upiše predsednika određene stranke posle izbora, jer to je “demokratski” put, u suprotnom “kako ćemo verovati i predsedničkkim izborima, ako se ovo ne poštuje”.

Lečić je rekao da je DS “magnet okupljanja” kompletne opozicije i da ona mora imati konkretne zahteve, “jer to duguje građanima”.

“Ovu tvrđavu (vlast) ne možemo da oborimo sitnim puškama, već da se udružimo u kalibar velikih topova”, smatra on.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ