“Lečić bi danas bio isključen iz Demokratske stranke…”

1
Foto: Printscreen N1

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je Višem javnom tužilaštvu otkrila da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, silovao, kako je prenela nova.rs, prethodno je u u dokumentarnom filmu “Zaceli me” otkrila da ju je silovao jedan moćnik iz filmske industrije, a u pomenutom ostvarenju pušteno je nekoliko sekundi Danijelinog i njegovog razgovora. Danas je audio snimak razgovora objavio Insajder, a povodom ovog slučaja oglasila se i potpredsednica Demokratske stranke Dragan Rakić.

“Glumica Danijela Štajnfeld kao i sve ostale žene žrtve seksualnog nasilja, ima moju punu podršku kao i podršku svih članica i članova Demokratske stranke”, izjavila je Rakić, a prenosi portal Nova.rs.

Ona je rekla da se nameće pitanje “kako je moguće da se u Srbiji, u kojoj vlada medijski senzacionalizam, u kojoj se poznate ličnosti zbog najmanje sumnje da su počinile bilo kakav prekršaj u roku od par minuta nađu na naslovnim stranama svih tabloida, o ovom slučaju silovanja glumice ćutalo bezmalo godinu dana”.

“Demokratska stranka zahteva hitnu reakciju države i pružanje podrške  Danijeli Štajnfeld, koja je smogla snage da javno progovori o nasilju koje je doživela i da pokrene sudski spor protiv silovatelja. Zato je njena borba, poput borbe Milene Radulović i Marije Lukić važna za sve nas žene i društvo u celini, jer nas ohrabruje da prijavimo nasilnike i pravdu potražimo na sudu, zaustavljajući na taj način spiralu daljih zločina”, rekla je Rakić.

Ona je istakla da je u ovakvim situacijama veoma važno da reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova i tužlištva budu pravovremene i efikasne.

“U interesu žrtava i pravde jeste da se u što kraćem roku rasvetle sve okolnosti slučaja koji je pokrenula ispovest Danijele Štajnfeld, a koja je danas smogla hrabrosti da podeli sa javnošću i ime svog nasilnika, i time sebe izložila dodatnom pritisku medija. Apelujem na sve učesnike procesa i medije da u prvi plan stave psihički i fizički integritet žrtave i svedoka i da ne dozvole da se žrtva nasilja provlači kroz medijsko blato samo radi povećanja tiraža, odnosno, gledanosti”, navela je ona, a potom se osvrnula i na navode da je za slučaj silovanja optužen Branislav Lečić:

“U vezi sa ovim slučajem želim da naglasim da bi Branislav Lečić danas bio isključen iz Demokratske stranke da je u njoj kojim slučajem ostao. Bez obzira na pretpostavku nevinosti, ograđujemo se od kompromitujućeg ponašanja bivšeg člana i funkcionera Demokratske stranke, koga smo, zajedno sa grupom kompromitovanih funkcionera, isključili iz stranke u avgustu prošle godine Uža javnost već godinu dana zna o  ovom slučaju  i o tome da se glumac Branislav Lečić dovodi u vezu sa  Danijelom Štajnfeld. Kome je bilo u interesu da se o ovom slučaju ne piše mesecima? Jedini logičan i ispravan zaključak jeste da je to odgovaralo režimu Aleksandra Vučića”, poručila je Rakić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.