Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je ocenio da je za građane kojima je stalo do demokratskog i uređenog društva „jako loša vest“ da će funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici odobrio da Orlić bude imenovan za direktora BIA, saopštio je iz kabinet predsednika Srbije.

Lazović je agenciji Beta kazao da se Orlić „dokazao kao poslušnik Aleksandra Vučića na mestu predsednika Narodne skupštine“ i to „najviše napadima na opozicju i gušenjem debate i podaničkim ponašanjem“.

„Nije bežao ni od kršenja zakona“ jer je „imao glavnu ulogu u sakrivanju narodne incijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji“ pošto je ta incijativa, „iako je prddata da pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla do poslanika“, podsetio je Lazović.

„Jednu od najvažnijih funicija u državi, funkciju predsednika parlamenta, Orlić nije koristio za ispunjavanje interesa Srbije i njenih građana, već isključivo za gušenje svake kritike Vučićevog režima“, rekao je on.

Lazović očekuje da će Orlić na čelu BIA „raditi isto: nastaviće da se obračunava sa nepodobnim građanima, da štiti kriminalnu naprednjačku hobotnicu“ što je „BIA i do sada radila, a sa Orlićem na čelu, mislim da će biti još više i priskuškivanja i praćanja i podmetačina“.

Orlić na čelu BIA je „jako loša vesta za sve građane kojima je stalo demokratskog slobodnog i uredjenog društva u kojem se poštuje vladavina prava, a ne volja jednog čoveka“, kazao je Lazović.

Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. i njen predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.