“Laž, laž, laž, 90 odsto serijala o Džordanu je sr…e. Neka dođe da rešimo problem kao muškarci”

0
Chicago Bulls Horace Grant (C) maneuvers around John Salley (L) of the Miami Heat 03 December 1993 in Miammi, FL. Grant shot for 21 points and 11 rebounds against the Heat. The Bulls won 104-99., Image: 17461410, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: DOUG COLLIER / AFP / Profimedia

Dokumentarni serijal “Tha Last Dance” o poslednjoj sezoni Džordanovih Bulsa privukao je veliku pažnju širom sveta, ali nisu svi oduševljeni i zadovoljni zbog onoga što su videli.

Bivši Džordanovih saigrač Horas Grant smatra da su mnoge stvari pogrešno prikazane i ulepšane.

“Laž, laž, laž… Ako Džordan ima problema sa mnom, hajde da to rešimo kao muškarci. Pričajmo o tome ili možemo drugačije. Opet priča laži kako sam ja bio izvor koji je otkrio detalje u knjizi. Sem (Smit) i ja smo uvek bili dobri prijatelji, i dalje smo. Ali ono što se dešava u svlačionici, to nikada ne bih pričao nekome da objavi. Sem je bio novinar, rečeno je da je imao dva izvora dok je pisao knjigu. Zašto je onda Džordan samo mene okrivio?”, rekao je Grant, a prenosi “ESPN”.

Nekadašnji član zlatne generacije Čikaga dodaje da kada je neko protiv Džordana, da će onda Em Džej uraditi sve kako bi ga uništio.

“Dokazao je da je kivan na mene tokom samoprozovanog dokumentarca. Kada kažete nešto o njemu, on će vas odmah iseći, pokušaće da vam uništi ličnost”.

Grant kaže i kako je dokumentarac s***e.

“Mogu da kažem da je bio zabavan, ali svi mi, koji smo mu bili saigrači tokom tog perioda, znamo da je 90 odsto stvari s***e. Kada kažem to mislim na realnost. Nije bilo baš tako, dosta stvari što je Em Džej izgovorio saigračima, mnogi su mu vraćali istom merom. Ali sve je to bilo na neki način editovano u dokumentarcu, ako uopšte može tako da se nazove”.

Horas je nastavio da priča o odnosu Džordana i saigrača.

“Osećao je da može da dominira, ali svaki put kada bi krenuo na mene, ja bih mu uzvratio. Ali momci poput Vila Perdjua, Stiva Kera, tih mlađih momaka, bilo je srceparajuće gledati kako se odnosi prema njima. Čovek koji je lider tima da se tako ponaša… Razumem ja trening, morate da gurate jedni druge do limita, ali zvati ih pogrdnim imenima, za to nikada nisam bio”.

Grant se prisetio čuvene rečenice Džordana koji je rekao u avionu da se ne dâ hrana Grantu jer je odigrao lošu utakmicu.

“Da, istina je da je rekao: ‘Za njega nema hrane jer je igrao loše’. Međutim, odmah sam mu odgovorio. Rekao sam mu nešto što sada ne želim da ponavljam. Svako ko me poznaje zna kakav sam i kakvo sam odrastanje imao. Niko na ovom svetu mi ne može reći da ne mogu da jedem”.