Na predstojeće izbore izlaze političke neznalice i kalkulanti, naveo je univerzitetski profesor u penziji Čedomir Čupić u „neizgovorenom obraćanju“ koje je bilo planirano za poslednji protest „1 od 5 miliona“, preneo je N1.

Čupić je trebalo da govori na protestu 25. januara, a odlučio je da odustane kada je nekoliko sati pre skupa pročitao u zvaničnoj najavi organizatora da nije najavljen i da je tema „Naše pravo da znamo“, o čemu ga organizatori nisu upoznali, preneo je list Danas.

Posle toga, Čupić se javio organizatorki da odustaje od obraćanja jer smatra da postupak prema njemu nije bio, ne samo neprofesionalan, već odudara od običaja lepog ponašanja i dobrog ukusa u komunikaciji.

U neizgovorenom obraćanju Čupić je, objašnjavajući da je laž postala preporuka za napredovanje i da je u okviru vlasti formiran „obrazac obožavanja laži“, istakao da su to dovoljni i krupni razlozi za bojkot izbora.

„Ne sme se izaći na izbore za koje se unapred zna da će podvalama biti lažirani. Izlazak ili neizlazak pod ovakvim uslovima nije pitanje da li je to dobro ili loše. Ko to pita, taj ne zna šta radi ili je opasni prevarant ili kalkulant“, tvrdi Čupić.

Uz navode da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne nudi nikakav kompromis, Čupić ističe da je nemoguć kompromis između istine i laži, dobra i zla.

„Razumni i svesni ljudi ne treba da srljaju u podržavanje laži i nenormalnosti. Svako ko učestvuje u ovim izborima učestvuje u nenormalnosti, podržava je i održava“, poručuje Čupić.

On je ocenio da opozicija koja poziva na bojkot treba da isključi svaki oblik nasilja, od fizičkog do onoga što se može protumačiti kao poziv na nasilje.

„U tviter porukama i komentarima, preformansima i parolama, sloganima i grafitima treba isključiti sve što bi moglo da se protumači kao podstrek i podsticanje na nasilje. Normalni i pristojni građani mogu duhovnošću i maštovitošću da označe samovoljnika i uzurpatora Aleksandra Vučića i njegove ponizne sluge i izvršitelje u partiji i vlasti“, naveo je Čupić.

Komentara

  1. Miroslav B Mladenovic Mirac
    27. јануар 2020. 21:36

    Profesor Čupić ima svoje političke stavove ali nažalost oni nisu na "ceni" u Srbiji. Ako neko sa strane posmatra VAŠARIŠTA na jednoj strani opozicije i RILIJALIT ŠOU u Narodnoj skupštini u kojoj vlada jedan čovek Aleksandar Vučić; onda za kritičkog intelektualca koji je rodoljubiv i nije clan nijedne partije nema mesta! Svako ko oseti" moć bahatosti, moć novca i "podršku" od VELIKOG BRATA ili od autokrate Aleksandra Vučića, onda se ne poštuju ni ona pravila lepog kućnog vaspitanja, kamo li da se stvore demokratski uslovi jedne slobodne i demokratske države na vladavini prava, pravde i morala. Lično sam za borbu slobodu mišljenja i protiv primitivizma, haosa i nasilja svuda i na svakom mestu. Hiper produkcije potrošačkog društva stvara od ćoveka samo besmisleno ljudsko biće koje poslušno sluša Gospodara i ne misli svojom glavom. Čudi me da još niste Vi gore u Beogradu shvatili da je AUTOKRATA i u nekim elementima čak i DIKTATOR sve i sva u Srbiji; tako da će ako se ne stvori normalna država, izbori su samo FARSA za manipuklaciju i vladavine na osnovu straha za egzistenciju i širenja manipulativnog DEBILIZMA na televizijama preko rilijalit šou programa i na drugoj strain najbolji novinari su u suštini preko TV1 u službi VELIKOG BRATA! Treba se izboriti za slobodnu nacionalnu televiziju i stati na put pohlepi bogaćenja na kriminalu i putem gole vlasti da se vrši represija nad malim ljudima širom Srbije. Najteže je nama na jugu Srbije, jer se nesme ništa reći, zavladao je strah, gori od onog u vremenu Slobodana Miloševića.

  2. Garagan
    29. јануар 2020. 18:14

    I u prirodi i u društvu vlada pravilo: 10 je više od 3, 100 je veće od 36 a 1850000 je jače od 450000. Profesore, za veka si se svega nagledao a u koječemu i učestvovao. Većina upravlja manjinom, to je moj profesorw demokratija, a ti zagovaraš očigledno diktaturu i priželjkuješ vlast manjine nad većinom. E toga je dosta bilo. Ostareo jesi, oslepeo nisi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.