“Laž je da je vakcina izazvala oticanje testisa”: Zbog Niki Minaž reagovao ministar zdravlja Trinidada

0
Foto: Profimedia

Ministar zdravlja Trinidada i Tobaga Terens Dajasling kritikovao je kao “lažnu” tvrdnju američke reperke Niki Minaž da je jedna osoba na karipskom ostrvu kao reakciju imala otečene testise nakon vakcine protiv COVID-19, prenosi Rojters.

Minaž, rođena u Trinidadu, napisala je na Tviteru da njen rođak u Trinidadu odbija da primi vakcinu jer je njegov prijatelj nakon vakcinacije postao impotentan. “Testisi su mu natekli. Prijatelj je falilo nekoliko nedelja do ženidbe, sada je devojka otkazala venčanje”, rekla je u ponedeljak Minaž, koji ima 22,6 miliona pratilaca na Tviteru.

Komentari su izazvali međunarodnu reakciju, a visoki američki i britanski zvaničnici osudili su te tvrdnje.

Dajasling je takođe izjavu umetnice nominovane za Gremi osudio kao gubljenje vremena. “Jedan od razloga zašto juče u realnom vremenu nismo mogli da odgovorimo gospođici Minaž je taj što smo morali da proverimo i uverimo se da li je to što je tvrdila bilo tačno ili lažno. Nažalost, juče smo izgubili toliko vremena na ovu laž”, rekao je.

Na pitanje o tvitovima Niki Minaž, dr Entoni Fauči, vrhunski američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je da na društvenim mrežama ima mnogo dezinformacija. “Ne krivim je ni za šta – ali trebalo bi dvaput da razmisli o širenju informacija koje zaista nemaju osnova, osim jednokratne anegdote, a to nije suština nauke.”

Minaž je u odvojenom tvitu rekla da nije uspela da dovrši dovoljno sopstvenih istraživanja o vakcinama protiv COVID-19 da bi je na vreme dobila za Met Gala.

Minaž je kasnije dodala da će se vakcinisati da bi mogla da ide na turneju.