Lavin u Denveru – mašta ili realnost: NBA blokbaster za stvaranje “velike trojke” Nagetsa…

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi su u sezonu 2020/21 ušli sa ciljem da u potpunosti dominiraju u prilično jakoj konkurenciji na Zapadu NBA lige. Lider franšize Nikola Jokić igra MVP sezonu i na nivou je koji bi timu Majkla Melouna omogućio da ostvari planove s početka sezone, međutim, kako je učinak Jokićevog vernog druga Džamala Mareja ove sezone promenljiv veliki je znak pitanja pored plana i cilja tima iz Kolorada…

Čak i da Marej, a pojedine partije u februaru su pokazale da može, dođe do “All Star” forme, Denveru je i dalje potreban još jedna “zvezda” oko “Džokera” kako bi imali realne šanse da poremete poredak i s vladajućeg trona skinu Los Anđeles Lejkerse.

Jedan od igrača koji bi, u tom kontekstu, mogao da pomogne je Zek Lavin iz Čikago Bulsa. Američki mediji prenose da bi moglo da dođe do potencijalnog trejda između Bulsa i Nagetsa u koji bi bili uključeni Lavin, Gari Haris, Ar Džej Hempton, Bol Bol, prvog Denverovog pika prve runde na draftu 2022. i 2024. godine.

Tako bi, prema predloženom scenariju, bila formirana “velika trojka” – Jokić, Marej, Lavin.

Kada su Nagetsi trejdovali Karmela Entonija u Nikse 2011. godine, zauzvrat su dobili nekoliko pikova i igrača. Ukoliko Denver zaista budu želelo da vidi lidera Bulsa u svom timu, moraće da postupi kao i Niksi pre gotovo jednu deceniju. Upravo zato što je Lavin po prvi put prepozant kao “All Star” i potencijalni MVP igrač i njegova vrednost je trenutnu u “piku”.

Dakle, Nagetsi bi po predviđenom planu, put Čikaga poslali Harisa, dva mlada i perspektivna talenta – Hempton i Bol – i nekoliko važnih pikova na budućim draftovima.

Ugovori sa Jokićem, Majkl Porter Juniorom i Vilom Bartonom važe još najmanje jednu sezonu, pa Denver ne bi imao mnogo prostora za dovođenje još nekih ključnih slobodnih agenata i potencijalni trio, uz možda MPJ, imao bi zadatak da odvede ovaj tim u “obećanu zemlju”.

Svakako bi dolazak Lavina u Nagetse ovaj tim učinio daleko opasniji u Zapadnoj konferenciji, ali bi ustupljeni pikovi u narednim draftovima takođe bio veliki rizik po budućnost franšize iz Kolorada.

Iako bi Bulsi dobili hrpu igrača, pitanje je i da li je menaždment franšize iz Ilinoisa pristao na takvu vrstu razmene. Tim Čikago je formiran i selektiran oko Lavina, saigrači i navijali ga vole…