Latinka Perović se uključila u Kongres DPS-a: “Udaljili ste se od velikosrpske politike, obnovili ste državnost i znali ste zašto vam je potrebna…”

3

Vanredni kongres crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS), posle izbornog poraza i silaska s vlasti nakon 30 godina, danas se održava u Podgorici. Predsednik DPS-a Milo Đukanović otvorio je 9. Kongres partije na kom će biti izabrano novo rukovodstvo.

Na Kongresu se okupljenima, a prisustvuje 591, od ukupno 604 opunumoćena predstavnika, obratila i istoričarka Latinka Perović preko video linka.

Poželela je uspešan rad i poručila da DPS ima “znanja i snage da napravi bilans svoje strategije”.

screenshot

“Udaljili ste se od velikosrpske politike koju je simbolizovao Slobodan Milošević, obnovili državnosti, ali znali ste zašto vam je potrebna obnova. Izgubili ste ubistvom Zorana Đinđića partnera u Srbiji, ali vaši su odnosi sa svim zemljama u regionu dobri, uspešni, na istom tragu modernizacije društava. Postavili ste obnovu državnosti kao cilj, ušli ste u obnovu suverenizma, ali sa orjentacijom da se očuva antifašistički, multinacionalni, multiverski karakter Crne Gore i mislim da ste to u najvećoj meri uspevali. Okrenuli ste se Evropi, ušli u NATO…”, rekla je Perović, a prenele su Vijesti.

Dodala je da je DPS “na ispitu da pokaže odliku jednog demokratskog društva, a to je da je vlast smenjiva”.

3 KOMENTARA

  1. Али су задржали све одлике комунистичке политике, “И после Мила, Мило” ! Љуби вас и воли бивша секретарка Савеза комуниста Србије. Једном комуниста, увек комуниста.

  2. Multinacionalni karakter? Ludo matora, Srba u CG ima 28% i 45% onih koji govore srpskim jezikom, a ne mogu raditi u državnim službama.

  3. Rijetko normalna žena. Jedna od rijetkih koja razumije da Crnogorci nemaju ništa protiv Srba. Naprotiv, volimo i Srbe i Srbiju. Ono protiv čega jesmo, to su posrbljeni Crnogorci, odnosno posrbice, koji mrze i Srbe i Crnogorce i sve ostale oko sebe, da bi se dokazali da jesu ono što nijesu, niti će ikada biti.

Comments are closed.