Laserska epilacija Titanium laserom – budućnost laserske epilacije

0
Dr Aleksandra Markoski Smiljković - Estetska ordinacija Rejuva Beograd, Dedinje

Glatka koža bez dlaka simbol je ženske lepote već vekovima. Uklanjanje dlačica nije tvorevina s kraja XX veka, već su to radile i žene u drevnim kulturama. Postoje dokazi da su još 3000 godina pne. napravljene prve britve od školjki, koje su dame koristile za brijanje dlaka na licu i ukljanjanje stidnih dlačica. Praksa Egipćanki bila je bliska današnjoj. Navodno su se depilirale voskovima na bazi šećera. Za Rimljane su dlake na telu bile znak klase: što je prestižnije mesto u društvu, to se očekivalo da imaju manje dlaka.

Od brijanja do lasera

Vekovi su prolazili, a žene su se trudile da pronađu najefikasniji način da se oslobode neželjenih dlaka.

Iako je zastupljeno, brijanje uklanja samo površinski sloj dlaka, zbog čega postaju jače, tamnije i gušće. Depilacija voskom ili šećernom pastom je bolna, može doći do opekotina, dugo traje i ne daje dugoročne rezultate. Ujedno, od tretmana do tretmana se dlake moraju pustiti da porastu.

Zbog svega toga laserska epilacija postaje sve popularnija. Ona više nije luksuz dostupan samo bogatim slojevima društva, već sve češće postaje standardni put do glatke kože nogu, prepona, pazuha, nausnica.

Do glatke kože u samo 6-8 tretmana

Od prvog lasera za epilaciju iz 1997. godine, do danas, tehnologija je znatno napredovala, a laseri postajali sve efikaciji.

Alma Soprano Titanium laser predstavlja poslednju reč tehnike u laserskoj epilaciji, čiju su neverovatnu superiornost otkrili milioni ljudi u brojnim klinikama širom sveta. Samo 6 do 8 tretmana ovim laserom, koji se rade svakih 6 sedmica, dovoljno je da se redukuje i do 97% dlačica. Nakon toga tretman je potrebno ponavljati samo jednom u godinu i po do dve.

Rejuva – Laserska Epilacija Beograd- Titanium

Bez bola i opekotina

Ono što žene, ali i brojne muškarce koji se depiliraju, najviše brine su opekotine koje mogu nastati usled primene loših lasera u kombinaciji sa nestručnim rukovanjem. Alma Soprano Titanium je zbog toga poseban. Uklonjeni su svi neželjeni efekti do sada korišćenih lasera za epilaciju.

Doktorka Aleksandra Markoski Smiljković iz estetske ordinacije Rejuva kaže da Alma Soprano Titanium laser ima nekoliko prednosti u poređenju sa drugim laserima za epilaciju.

„Alma Soprano Titanium kombinuje najsavremeniju tehnologiju, najveću površinu sonde i napredni ICE plus sistema hlađenja, koji je posebno dizajniran da hladi kožu tokom tretmana. Upravo ove prednosti omogućavaju fenomenalno brzu, bezbednu, efikasnu i bezbolnu lasersku epilaciju“, kaže dr Smiljković. Ona napominje da je ovim laserom, za epilaciju celih nogu, potrebno svega 15-ak minuta.

Pre lasera nema posebne pripreme

Tehnologija lasera prilagodila se užurbanom načinu života, s toga i pre tretmana nema posebne pripreme. Potrebno je da dlake nisu depilirane ili čupane 3-4 nedelje, ali ih je dozvoljeno uklanjati brijačem ili depil kremom. U ordinacijama koje koriste Titanium laser, poput ordinacije Rejuva, lekar podešava parametre na aparatu u zavisnosti od tipa, prebojenosti i stanja kože, kao i gustine dlaka, da bi se postigao maksimalni učinak. Savet lekara je da nakon epilacije, nekoliko dana treba izbegavati bazene, saune i solarijum.

Iako je danas na Instagramu popularan niz heštegova poput #armpithair #underarmhair #unshaved, kojima se pokazuje prirodan izgled i dlake pokazuju kao najnormalniji, čak i poželjan, deo ženskog tela, koža bez dlaka ipak dominira i evidentno je da će tako još dugo ostati. Titanium laser je zato tu da zadovoljni naše potrebe za nežnom, mekanom, glatkom kožom, bez neželjenih dlačica.