Lajčak u Briselu odvojeno razgovarao sa Kurtijem i Vučićem: “Nikada nije posebno prijatno”

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Jutros sam imao odvojene sastanke sa premijerom Kosova i predsednikom Srbije, kao pripremu za za sastanak dijaloga na visokom nivou danas popodne”, napsao je Lajčak na Tviteru, uz fotografije susreta sa Kurtijem i Vučićem.

Nova runda dijaloga na najvišem nivou, uz učešće visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, trebalo bi da počne oko 14, a da se završi do 18 časova.

U Briselu je najavljeno da će Borel dati izjavu za medije pre početka sastanka, a Miroslav Lajčak po njegovom zaključenju.

Vučić je uoči sastanka saopštio da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni, jer se time čuvaju mir i stabilnost.

„Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.