(Beta) – Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio je da je spreman da bude domaćin još jednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine ako dve strane pokažu „iskrenu spremnost da postignu sporazum“.

Lajčak je sinoć u objavi preko svog Fejsbuk profila o aktivnostima prethodne nedelje rekao da je ugostio glavne pregovarače Kosova u Srbije, u kako on vidi, „konačnoj rundi pregovora o propisima Kosovske centralne banke“.

„Nažalost, nije postignut sporazum i nije jasno kako će to uticati na svakodnevni život pogođenih zajednica na Kosovu. Ostajem spreman da budem domaćin još jednom sastanku o ovom pitanju pod uslovom da strane pokažu iskrenu spremnost da postignu sporazum“, napisao je Lajčak.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova Petar Petković i Beslim Bisljimi sastali su se, sedmi put, u Briselu 15. maja da, uz posredovanje Evropske unije, razgovaraju o posledicama odluke Centralne banke Kosova, ali ni na tom sastanku nije  postignut sporazum.

Lajčak je posle te runde razgovora sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u Briselu, takođe rekao da je spreman ponovo da ugosti obe strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rešenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.