Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je saopštio danas da je bio domaćin niza bilateralnih sastanaka sa glavnim pregovaračima Kosova i Srbije radi nalaženja privremenog rešenja za one koji su najviše pogođeni odlukom Centralne banke Kosova o ukidanju dinara.

„Strane su se složile da nastavimo napore sledeće nedelje“, napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

U Briselu su danas nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a glavna tema ponovo je bila odluka Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na Kosovu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije danas da u Briselu nije bilo trilateralnog sastanka Srbije, Kosova i EU, jer prema njegovim rečima, kosovska strana nije želela da razgovara o srpskom predlogu za rešenje pitanje upotrebe dinara na Kosovu.

Beograd će prihvatiti narednu rundu pregovora koja će se održati naredne nedelje, dodao je on.

Lajčak, kako su ranije preneli mediji u Srbiji, sastao se odvojeno sa delegacijama dveju strana. Kosovsku delegaciju je predstavljao glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Pre toga, poslednji sastanak pregovarača Beograda i Prištine, posvećen uredbi centralne banke u Prištini, bio je početkom aprila u Briselu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.