Kurti: Takse ćemo zameniti “reciprocitetom”

1
Foto: Profimedia

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio da ne stavlja BiH i Srbiju u istu rečenicu kada su u pitanju takse od 100 odsto i najavio je da će postojeću taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije zameniti “reciprocitetom”, preneo je RTS.

“Kao nova vlada, imaćemo politički i ekonomski reciprocitet sa Srbijom kao zamenu za taksu”, rekao je Aljbin Kurti na konferenciji za medije posle sastanka sa Natalijom Apostolovom, šeficom EU na Kosovu.

“Napredovaćemo transformišući naš subjektivitet i integritet i pitanje dostojanstva sa principom koji je poznat po vrednostima, a to je reciprocitet”, ističe Kurti.

Novi premijer je uveren da su na Kosovu, među Albancima za princip reciprociteta, čak i oni koji su u opoziciji, koji nisu glasali za njegovu stranku.

Apostolova je rekla da u EU smatraju da takse krše regionalnu saradnju i druge sporazume i dogovore čiji je Kosovo deo.

Čekamo na novosnovanu vladu da izađe sa idejom šta će da rade i kako da reše to pitanje.

“Želimo da se takse povuku  kako bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine. To je za nas najvažnije”, rekla je Apostolova.

1 KOMENTAR

  1. Таксе су узроковале ссасвим конкретну штету Србији и тих 450 милиона евра, или колико већ буде тада, када Курти пређе на “реципроцитет”, Косово мора да плати.

Comments are closed.