Predsednik Samoopredeljenja i kandidat te stranke za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će se, ako ne bude sporazuma o koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova ići na nove izbore, prenose mediji.

U intervju za Radio televiziju Kosova on je poručio da bi Samoopredeljenju odgovarali novi izbori jer je posle pobede na prevremenim parlamentarnim izborima imaju još veću podršku. On je, međutim, rekao da to nije cilj Samoopredeljenja.

„Vodim se opštim interesom, državnim interesom koji zahteva da PS i DSK što pre formiraju Vladu“, rekao je on.

Kurti kaže da na sastancima sa liderom DSK Isom Mustafom nije razgovarano o funkciji predsednika i konkretnim imenima, ali da je insistirao da se razgovara o strategiji prevremenog izbora predsednika Kosova.

Kurti je ocenio da je najznačajnije da se popune funkcije premijera, predsednika parlamenta i 12 ministara i da se posle toga razgovara o predsedniku.

Komentar(1)

  1. PARA DAJ ZA PARADAJZ
    9. decembra 2019. 11:12

    Možda se Kurti Murti naljutio zato što mu je Vučićdlak obećao da će nakon malog Šengena da uvozi "paradajz" u Srbiju, a ne da ga proizvodi u većim količinama nego on, pa očekuje da mu da nešto para od prodaje jovanjičkog "paradajza".

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.