Kurti predložio Jevtića i Milojevića za ministre sa Srpske liste

0
BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti predložio je članove Srpske liste Dalibora Jevtića za ministra za zajednice i povratak i Ivana Milojevića za ministra za regionalni razvoj.

Na sednici Skupštine Kosova, Kurti je iz redova bošnjačke zajednice predložio Emiliju Redžepi za ministarku za lokalnu samoupravu.

Na sednici su potvrđene ranije najave da će i Pokret samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova imati po šest ministara i po jednog zamenika premijera.

Zamenici premijera biće Avdulah Hoti iz DSK i Haki Abazi iz Samoopredeljenja.

Samoopredeljenje će voditi Ministarstvo spoljnih poslova, čiji će ministar biti Glauk Konjufca.

Za ministra pravde je predložena Aljbuljena Hadžiu, za ministra finansija Besnik Bislimi, ministarstvo privrede vodiće Rozeta Hajdari, ministar zadravlja biće Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka.

DSK će takođe imati šest ministarstava.

Za ministra unutrašnjih poslova je predložen aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu biće Ljumir Abdidjiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

(Beta)