Kurti: “Akcija policije završena, pozivam na smirivanje situacije”

1

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su jutros više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, što je dovelo do rekacija žitelja tog dela grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Tragovi sukoba i dalje su vidljivi na ulicama severne Kosovske Mitrovice, a situacija je mirna ali i napeta. Nemira je bilo i na putu prema Zubinom Potoku, kao i u Zvečanu.

Pripadnici kosovske policije koristili su šok bombe i suzavac, kao i vatreno oružje, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je “desetina građana povređeno”. Takođe, kako prenose mediji, jedan Srbin se nalazi u bolnici sa teškom povredom grudi. Direktor KBC “Kosovska Mitrovica” doktor Zlatan Elek rekao je da je povreda naneta vatrenim oružjem, a da je čovek ustreljen u predelu grudnog koša.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je da je policijska akcija zavrđena i pozvao na smirivanje situacije.

“Rano jutros, kosovska policija je, u cilju borbe protiv krijumčarenja, započela racije na nekoliko različitih lokacija u Prištini, Peći i Severnoj i Južnoj Mitrovici”, rekao je Kurti, a preneo je portal Kosovo onlajn.

On je dodao da su tim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i da se akcije naređuju i koordiniraju sa nadležnim tužilaštvima i sudovima.

Kako je naglasio, zaplenjena je druga roba, koja takođe predstavlja materijalne dokaze.

“Zločin i kriminalne grupe neće se tolerisati i protiv njih će se voditi borba. Borićemo se i sprečiti šverc. Današnja policijska akcija je završena. Pozivam građane u Severnoj Mitrovici da ne nasedaju na neke medije u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politizuju i etnizuju”, poručio je Kurti.

1 KOMENTAR

Comments are closed.