Austrijski kancelar Sebastian Kurc pozvao je građane da, zbog rekordno velikog broja novih infekcija koronavirusom, ograniče kontakte i nose zaštitne maske, kako bi se sprečilo širenje virusa i izbeglo ponovno zatvaranje.

Svi moramo ponovo da sprečimo potpuno zaustavljanje javnog života – ograničavanjem kontakata, odustajanjem od velikih privatnih sastanaka i zabava, rekao je kancelar u videu pod naslovom Situacija u Austriji je ozbiljna, objavljenom na Fejsbuku, prenosi N1.

Kurc je upozorio građane da se pripreme za „izazovnu jesen i zimu“, „izuzetno teška vremena“, uz ograničenja, hitne mere i otkazivanja. Rekao je da će vakcina biti dostupna sledećeg leta i time povratak u normalu.

Kancelar je takođe spomenuo očigledni „umor“ od koronavirusa, koji pokreće sve više i više teorija zavere, sve do poziva ljudima da zanemaruju mere. Potvrdio je da pandemija u zemlji od oko 1.000 do 1.500 novoinficiranih ljudi dnevno trenutno ne predstavlja problem za intenzivnu negu. Ali, broj infekcija raste eksponencijalno, brojevi bi se mogli udvostručiti za tri nedelje, ako se to sadašnje stanje ne zaustavi, Austrija će u decembru imati 6.000 novih infekcija dnevno.

„Cilj mora biti sprečavanje toga ograničavanjem kontakta i nošenjem zaštitnih maski“, ponovio je je Kurc.

U subotu je potvrđeno da je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg bio pozitivan na novi koronavirus. Prema rečima njegovog predstavnika, postoji sumnja da se zarazio na sastanku u ponedeljak sa evropskim kolegama u Luksemburgu. Zbog toga su svi članovi austrijske vlade testirani preventivno, ali su bili negativni.

https://www.nstore.rs/product/cedomir-antic-istorija-21-veka/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.