Na bolovanju je trenutno 70 lekara, medicinskih tehničara i sestara koji su zaposleni u Opštoj bolnici Novi Pazar, rekao je koordinator te zdravstvene ustanove dr Mirsad Đerlek.

Ističe da će od svih njih tražiti da mu sutra donesu dokumentaciju kako bi se utvrdilo da li su na pravom ili lažnom bolovanju.

Đerlek je na konferenciji za medije rekao da, ukoliko se utvrdi da nemaju pozitivan PCR test i da su otišli na lažno bolovanje, dobiće momentalno otkaz.

„Došli su ljudi iz cele Srbije. Ako mi Pazarci bežimo, kakvi smo ljudi. Dobiće otkaz, kunem se i Pazarcima i celoj Srbiji. U ovoj borbi moramo da učestvujemo zajedno, nisu njihovi životi važniji od života drugih medicinskih radnika“, naglasio je Đerlek, a preneo RTS.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    5. jula 2020. 19:44

    !Đerlek je na konferenciji za medije rekao da, ukoliko se utvrdi da nemaju pozitivan PCR test i da su otišli na lažno bolovanje, dobiće momentalno otkaz." Ђерлеку неко мора да објасни да позитиван ПЦР тест није један и свакако не једини меродаван показатељ да ли је неко на лажном, или оправданом боловању. Много људи у таквим ситуацијама не може да издржи стрес и Ђерлек нема право да лично решава такве случајеве на изнет начин. Бахатости и кабадахијама се мора стати на пут, а да ли је неко на лажном или оправданом боловању, одлучиваће, као и до сада, комисија, а не Ђерлек.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.