Kukan i Flekenštajn: “Imali smo iskrenu razmenu stavova sa strankama i daćemo predloge za dalje postupanje”

0
Foto: Profimedia

Predstavnici delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn saopštili su da su imali iskrenu razmenu stavova na sastancima u Srbiji sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što im je omogućilo da bolje razumeju izazove i podele na srpskoj političkoj sceni.

U saopštenju je navedeno da će razmotriti te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini.

Kako je navedeno, cilj misije bio je da delegacija Evropskog parlamenta “sasluša” lidere u parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšanja političkog dijaloga i političke kulture u Narodnoj skupštini Srbije.

Kao što je nedavno najavio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, sastanak je održan u kontekstu istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju političkog dijaloga u Narodnoj skupštini Srbije.

“Imali smo iskrenu razmenu stavova na našim sastancima sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni. Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini”, navode iz delegacije Evropskog parlamenta.