Predstavnici delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn saopštili su da su imali iskrenu razmenu stavova na sastancima u Srbiji sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što im je omogućilo da bolje razumeju izazove i podele na srpskoj političkoj sceni.

U saopštenju je navedeno da će razmotriti te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini.

Kako je navedeno, cilj misije bio je da delegacija Evropskog parlamenta „sasluša“ lidere u parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšanja političkog dijaloga i političke kulture u Narodnoj skupštini Srbije.

Kao što je nedavno najavio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, sastanak je održan u kontekstu istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju političkog dijaloga u Narodnoj skupštini Srbije.

„Imali smo iskrenu razmenu stavova na našim sastancima sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni. Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini“, navode iz delegacije Evropskog parlamenta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.