“Kucam na vrata, a u sobi razvučene linije kokaina, mnogo marihuane i devojaka”: Džordanovi počeci u Čikago Bulsima

0
Foto: Profimedia

Kada su objavili da će biti snimljena dokumenarna serija o poslednjoj sezoni Majkla Džordana, čitav svet je bio ushićen, a kada su prikazivanje serije pomerili kako bi olakšali karantin, iščekivanje je veće iz dana u dan.

Za nekoliko dana trebalo bi da budu prikazane dve premijerne epizode dokumentarne serije “The Last Dane”.

Ako je neko imao dilemu da li bi trebalo da pogleda to ostvarenje ESPN-a, jedan isečak u kojem se govori o počecima Džordanove karijere, poništio je svaku sumnju.

“Vidite, momci su radili stvari koje nikad pre nisam ni video. Bio je jedan događaj u predsezoni… Mislim da smo bili u Peoriji. U hotelu smo i pokušavam da pronađem svoje saigrače. Kucao sam na brojna vrata i ispred jednih od njih čujem s druge strane kako nego šapuće: ‘Š, š, š, neko je ispred. I tada čujem duboki glas koji pita: ‘ Ko je to?’, a odgovorim: ‘Em-Džej’. Potom su svi odahnuli: ‘ On je samo ruki, ne brinite’. Potom su mi otvorili i ja ulazim i vidim praktično ceo tim. Bile su to stvari koje nikad nisam video. Vidite linije (kokaina), puši se trava, uz prisustvo devojaka. Sve što sam tada rekao bilo je: ‘Ja idem napolje. Sve o čemu sam tada mislio bilo je šta da sada upadne policija i pronađu ovo sve. Bio bih jednako kriv kao i ostali. Od tada sam manje-više stalno sam”, izjavio je Džordan u dokumentarcu, a preneli američki mediji.

Tu ekipu je Džordan zvao “Looney Tunes”, jer je ekipa imalo mnogo košarkaša koji su imali problema sa alkoholom i kokainomm, prenosi Mondo sport.

Zloupotreba droga bila je česta pojava na početku Majklove karijere, što je jedna od glavnih, ali ne i jedina tema predstojećeg dokumentarnog filma, koji se sastoji od 10 epizoda.