Vest o novoj HBO-ovoj seriji, koja pripada svetu „Igre prestola“, došla je samo nekoliko sati nakon što je HBO otkazao drugi, prethodno najavljeni, spin-of iste sa Naomi Vots u jednoj od glavnih uloga.

Serija će biti bazirana na knjizi Džordža Martina „Vatra i krv“, a zvaće se „House of the Dragon“, odnosno „Kuća zmaja“.

Knjiga „Vatra i krv“ izašla je 2019, a radnja prati istoriju kuće Targerijena, odnosno predaka Deneris, i njihovu borbu u građanskom ratu. Projekat bi, za sada, trebalo da ima samo 10 epizoda, a radnja je smeštena oko 300 godina pre događaja glavnog serijala „Igre prestola“, piše B92.

Ideja je da „Kuća zmaja“ postepeno dovede do radnje novog serijala „Ples sa zmajevima“. U toj seriji će se obraditi jedan od većih događaja u istoriji „Sedam kraljevstava“, koji je doveo do građanskog rata između dve frakcije kuće Targerijena. Ipak, za sada nije poznato kada bi „Kuća zmajeva“ mogla da se pojavi.

„Od zastrašujućih tajni istorije Vesterosa do pravog porekla Belih šetača, misterija Istoka pa sve do legende Starkova, samo je jedno sigurno – to nije priča za koju mislimo da znamo sve“, rekao je Džordž Martin, autor serijala knjiga „Pesma leda i vatre“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.