“Krušik” o tajnosti ugovora: “Naneta je ozbiljna šteta objavljivanjem podataka…”

5
Foto: Google Maps

“U skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom i internim pravilnikom o zaštiti tajnosti podataka u HK “Krušik” a.d. Valjevo komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom”, oglasilo se saopštenjem rukovodstvo valjevske fabrike.

Kako je navedeno u saopštenju, rukovodstvo želi su da se oglasi povodom informacija u javnosti koje su, tvrde, izvučene iz konteksta i koje se, kako kažu, na pogrešan način interpretiraju, preneo je N1.

“Objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji “Krušik” a.d. Valjevo kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu”, stoji u saopštenju.

U “Krušiku” navode da fabrika zapošljava 3.160 radnika i ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti od više od 100 miliona dolara, čiju prodaju preko 95 odsto čini izvoz.

“Koja predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika, bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera”, naveli su u saopštenju.

5 KOMENTARA

  1. Polako,ali sigurno,raspada se mafijaski sistem.Problem je jedino u prvoj reci komentara.

  2. “Комерцијални” уговор којим је опљачкано предузеће је “пословна” тајна за госн’ директора ! Генерални директор, финансијски, технички, Управни одбор, Председник управног одбора,… сви у затвор.

  3. Sve državne firme u Srbiji, na mesta direktora, postavljaju svoje članove, bez obzira da li su u stanju, i li su sposobni, da da vode pozitivno ta preduzeća! Nabrojte JEDNU državnu firmu koja radi sa DOBITKOM: da pri tom plaća doprinose, poreze, redovne plate. Nema takvih!!!!

Comments are closed.