Kruševačko „Čudo u Šarganu“ u Pozorištu Atelje 212

  0
  Foto: arhiva pozorišta Kruševac

  Kruševačko pozorište će 14. juna u 19.30 č. na Sceni „ Mira Trailović“ Pozorišta Atelje 212 izvesti predstavu „Čudo u Šarganu“ koju je po tekstu Ljubomira Simovića režirao
  Nebojša Bradić.

  „Simović je sedamdesetih godina pisao da čovek ima slobodu koju je spreman da zameni za obećanje lažnog raja, društvo blagostanja i potrošačku kulturu koju diktiraju društvene mašinerije i mediji. Svi pohlepno nastoje da „prišiju osmi džep“ koji „guta kuće, guta ljude“. Umesto slobode Šarganci dobijaju čoveka za govornicom, političara koji se opija ulogom vladaoca“. – izjavio je reditelj Bradić povodom premijere predstave koja je održana 15. i 16. aprila u Kruševcu.

  U ovoj ansambl predstavi koja govori o putevima i stranputicama čuda igraju: Biljana Nikolić, Marija Marić, Marija Gašić, Ema Petrović, Bojan Veljović, Zoran Karajić, Nebojša Vranić, Nikola Rakić… U autorskom timu predstave su kostimografkinja Marina Vukasović Medenica i kompozitor Zoran Erić.

  Kruševačko „Čudo u Šarganu“ je gostovalo u Vrnjačkoj Banji i Kragujevcu, a posle nastupa u Beogradu planirano je izvođenje na Danima duhovnog preobraženja.