Krstonošić (DS) o koncesiji za garaže u Novom Sadu: Običnu drvenu klupu su plaćali 2 miliona dinara

0
Ilustracija: Profimedia

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić izjavio je danas da gradska vlast koju predvode Miloš Vučević i Srpska napredna stranka svoj drugi mandat završava aferom izdavanja koncesije na izgradnju četiri javne garaže.

“Reč je o još jednom nesumnjivo štetnom poslu po građane Novog Sada kojim će, pod izgovorom da se rešava pitanje nedostatka parking-mesta u centru grada, privatnicima sa kojim se sklapa ugovor o koncesiji biti obezbedjena velika i sigurna zarada”, naveo je Krstonošić, a saopštio je danas DS.

On je naveo da direktna šteta samo u slučaju gradnje podzemne garaže na Trgu republike u startu iznosi četiri miliona evra, koliko je u prethodnom periodu utrošeno na rekonstrukciju i druge radove na tom novosadskom trgu koji će sada ponovo biti prekopan.

“Gradnja podzemne garaže na Trgu republike je isplanirana u mandatu gradske vlasti 2008-2012, kada je na medjunarodnom konkursu odabrano i plaćeno vrlo kvalitetno arhitektonsko rešenje. Vučević i njegovi kvazistručnjaci su taj projekat bacili i krenuli u rekonstrukciju po svom nahođenju, u kojoj su običnu drvenu klupu plaćali dva miliona dinara”, naveo je.

Kako je rekao, oni su to objasnili time da je gradnja podzemne garaže na tom mestu neisplativa i da će problem sa manjkom mesta za parkiranje rešiti uredjenjem parkirališta na prostoru na kojem je ranije bila prigradska autobuska stanica.
“Potrošili su stotine miliona dinara na parterno uređenje trga, pa ga ponovo skupo prekopavali i popravljali, a sad u finišu svoje osmogodišnje predizborne kampanje Skupštini grada podmeću da na tom istom mestu dodeli koncesiju privatniku. Za izgradnju podzemne garaže za koju nas osam godina ubedjuju da je neisplativa”, rekao je Krstonošić.

Tu se ponovo, kako je naveo, jasno vidi da sadašnja gradska vlast nema nikakav plan i viziju održivog razvoja grada.

“Odluke o investicijama se donose u skladu sa trenutnim poslovnim interesima ljudi iz vlasti i potrebama režimske propagande, a ne u skladu sa realnim planom razvoja i rešavanja problema gradjana Novog Sada”, rekao je i kao primer naveo “novo predizborno obećanje o početku gradnje gradske bolnice”. Za to je naveo da je “najavljuju Vučević i njegovo društvo iz pokrajinske vlasti”, pošto su, kako je istakao, prethodno 10 puta odbili predloge demokrata da se u budžetu grada izdvoje sredstva za projekat gradnje takve zdravstvene ustanove.

(Beta)