“Krstajić me nikada nije pozvao od kako je postao selektor, prema Banetu izvršena velika nepravda, nije samo Sergej bio problem…”: Muslin o smeni nakon što je izborio plasman na SP

2

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin prvi put posle (ne)očekivanog odlaska sa klupe nacionalnog tima progovorio je okolnostima koje su prethodile njegovoj smeni i rekao da je neposredno nakon kvalifikacija i poslednjeg razgovora sa predsednikom saveza Slavišom Kokezom i tadašnjim direktorom Goranom Bunjevčevićem, koji je u međuvremenu preminuo, shvatio da će doći do definitivnog razlaza.

“Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim”, rekao je Muslin u intervjuu za Sport klub.

U medijima i sportskoj javnosti se spominjalo da je spor nastao oko trojica fudbalera – Sergeja Milinković Savića, Miloša Veljkovića i Nemanje Radonjića…

“Nisu samo oni bili u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi posle uspeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam ja odabrao. To znači da sam ja odabrao prave igrače. Posle je bilo pitanje da li na Svetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su izborili plasman. Do SP je ostalo osam meseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača, ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću videti jer ima još osam meseci do Svetskog prvenstva”, rekao je Muslin.

“Ja znam ko je mogao da stane uz mene, to su bili igrači. Međutim, to je veoma teško, nije na njima da određuju ko će biti selektor. Oni mogu da kažu svoje mišljenje. Ja nikoga ne optužujem i nemam nikakvih problema. Razumem igrače jer oni gledaju svoje karijere”, dodao je Muslin.

Bivši selektor je rekao i da ga Mladen Krstajić nije kontaktirao još od kako je, kao njegov pomoćnik, preuzeo selektorsku funkciju.

“Saradnja sa celim stručnim štabom je bila odlična. Radili smo odlično, ja im se zahvaljujem na radu, i oni su deo tog uspeha. Međutim, Mladen Krstajić je na prvoj konferenciji rekao da on nije bio moj pomoćnik. Naravno, nije me nikad zvao, nismo imali prilike da pričamo niti da se konsultujemo o budućem radu”, rekao je Muslin.

Takođe, Muslin je istakao da mu je neshvatljivo da tadašnji kapiten reprezentacije Branislav Ivanović naprasno bude “smenjen” sa te “funkcije”.

“Prema njemu je izvršena velika nepravda, razgovarao sam o tome s anjim. Vi znate da sam ja Baneta doveo u Lokomotivu, sa mnom je počeo internacionalnu karijeru. Imamo odličan odnos. Nelogično da kapiten bude smenjen i da ne nosi kapitensku traku na Svetskom prvenstvu”, rekao je Muslin.

2 KOMENTARA

  1. Како смо радили тако смо и прошли. Напредњаци чега год се дохвате то се осуши, али то, уочи светског првенства, сменити тренера Муслина и довести Кокезиног потрчка без дана искуства као тренера било које екипе-иако се радило о добром бившем фудбалеру, је национална фудбалска трагедија и катастрофа, која није могла да се деси без учешћа и аминовања онога свеприсутног и свезнајућег.

Comments are closed.