Krizni štab zaseda nakon Vučićevog obraćanja: O kojim merama se razmišlja?

1
Foto Igor Pavićević

Sednica Kriznog štaba biće održana danas u 11 časova i očekuje se da se nađe balans između zaštite zdravlja stanovništva i ekonomije, svakodnevnog funkcionisanja svih nas, i na osnovu te dve stvari biće doneta definitivna odluka, kako su ranije isticali predstavnici zdravstvenog sistema i vlasti.

Prema pisanju medija, Krizni štab raspravljaće o radu kafića i noćnih klubova.

Najstroža mera bila bi zatvaranje ugostiteljskih objekata, ali je verovatnoća da se to dogodi mala, imajući u vidu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno “zamolio” da ne dođe do zatvaranja.

Blaža i izvesnija varijanta nove mere bila bi da se njihovo radno vreme skrati do 20 ili 21 sat.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ukazao je nedavno da je rad ugostiteljskih objekata problematičan.

“Bez obzira što može da pogodi ugostiteljstvo i turizam, trebalo bi što pre da ograničimo rad ugostiteljskih objekata od 23 na 21, ili 20 časova, a to može svaka lokalna zajednica”, rekao je Tiodorović.

1 KOMENTAR

  1. re: Krizni štab zaseda nakon Vučićevog obraćanja

    U svakoj državi koja ima normalnu vlast tj. vlast sastavljenu od normalnih tj. odgovornih ljudi, presednik države bi se obratio nakon oduke stručnjaka, ali s obzirom na to koje na vlasti za očekivati je da to nije tako.

Comments are closed.