Krizni štab preporučio nove mere: Na snagu stupaju u petak, odnose se na celu Srbiju

2
Foto: Profimedia

Nošenje maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od dva metra, odlučeno je na upravo završenom Kriznom štabu, prenosi “Blic”.

Ovo vladino telo donelo je odluke koje će se odnositi na celu teritoriju Srbije, a ne kao što je bio slučaj poslednjih nedelja samo na pojedine gradove. To važi i za nošenje maski u zatvorenom prostoru, koje je do sada važilo u pojedinim gradovima. Dakle, sada se ova mera proširuje na celu teritoriju Srbije.

Doneta je i odluka o zabrani okupljanja više od 10 ljudi na otvorenom.

Krizni štab danas je razmatrao i proširenje kapaciteta bolnica koje su u kovid kovid sistemu. U Beogradu to bi trebalo da bude Institut za reumatologiju, a takođe i širom Srbije trebalo bi da budu otvorene nove kovid bolnice. Kako prenosi Blic, to će biti u Aleksincu, Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Bujanovcu, Aranđelovcu…

Mere koje smo doneli pre izvesnog vremena daće rezultate ako ih sprovodimo dosledno i rigorozno, a pre svega mislim na izbegavanje kontakata, fizičku distancu, nošenje maski, higijenu ruku, dezinfekciju i sve ostalo što može doprineti da ne prenesemo virus sa osobe na osobu, rekao je dr Srđa Janković ranije danas za TV Pink.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić predložila je Kriznim štabu da uvede strože mere za borbu protiv koronavirusa.

2 KOMENTARA

  1. Дубоко пате у себи, јер не могу народу да забрани да дише. За сада.

Comments are closed.