Krizni štab doneo odluku o školama: Deo učenika na onlajn nastavi od ponedeljka, zimski raspust počinje ranije

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola, od petog do osmog razreda, preći će na onlajn nastavu od ponedeljka, 30. novembra, do 21. decembra, odnosno do početka zimskog raspusta koji odlukom Kriznog štaba danas pomeren, odlučio je danas Krizni štab za borbu protiv kovida 19, prenosi Blic.

Osim toga, odlučeno je i da zimski raspust na teritoriji čitave Republike Srbije bude pomeren i da traje od 21. decembra do 18. januara.

Procedura je takva da je sledeći korak da ove odluke Kriznog štaba usvoji Vlada Srbije čime bi one mogle da stupe na snagu.

Što se mlađih razreda osnovnih škola tiče, za njih inače nisu bile planirane nikave promene, odnosno ostaje sve kao i do sada.

Vrtići normalno nastavljaju rad.

“Krizni štzab je imao težak zadatak i kroz ceo ovaj period. Morali smo da dobro izvagamo i da donesemo odluke koje će predstavljati održivost zdravstvenog sistema”, rekao je dr Tiodorović.

On je potvrdio da nema zatvaranja vrtića, i da će niži razredi osnivnih škola ostati u dosadašnjem kalendaru, a đaci od 5. do 8. razreda prelaze na onlajn sistem.

“Fakultetima se preporučuju takođe da pređu na onlajn nastavu”, rekao je Tiodorović.