Kriza u Pojasu Gaze: Izrael izveo nove vazdušne napade i najavio “sedmicu operacija” nakon što je više od 160 raketa ispaljeno na izraelske gradove

0
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

U izraelskim gradovima u blizini granice sa Pojasom Gaze jutros su se ponovo čule sirene, prenosi Tajms of Izrael.

Izrael izveo nove napade na položaje Islamskog džihada. Iz Gaze na teritoriju Izraela ispaljeno više od 160 raketa, tvrde izraelske vlasti i navode da je PVO sistem “Gvozdena kupola” presreo 95 odsto projektila.

Takođe, iz izraelskih odbrambenih snaga potvrdili su da se spremaju za “sedmicu operacija“ nakon ispaljenih raketa iz Pojasa Gaze.

Za sada nema izveštaja o pričinjenoj šteti ili povređenima u poslednjem talasu raketiranja.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od juče 13 osoba ubijeno, a 114 ranjeno u izraelskim vazdušnim napadima. U poslednjem izveštaju nije navedeno koliko je pripadnika Islamskog džihada među poginulima. Ministarstvo navodi da je među poginulima i petogodišnja devojčica, prenosi Tajms of Izrael.

Potvrđeno je i da je ubijen komandant Islamskog džihada na severu Gaze Tajsir Džabari, u izraelskom napadu u kojem je pogođen njegov stan.

Izraelska vojska je potvrdila da je do sada uhapšeno 20 osoba širom Zapadne obale, uključujući 19 Palestinaca.

Osumnjičeni su prebačeni u izraelske bezbednosne službe na ispitivanje, kaže vojska.

Dodaju da trenutno nisu u toku pregovori o okončanju nasilja.

U međuvremenu, komandant iranske elitne Revolucionarne garde Hosein Salami poručio je da će Izrael platiti visoku cenu za najnovije napade na Palestince u Gazi, javlja iranska državna televizija, a prenosi Rojters.

Inače, general-major Salami sastao se sa vođom Islamskog džihada Zijadom el Nahalom koji se trenutno nalazi u Iranu.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime