Krivokapić: Uskoro novo rešenje za ministra unutrašnjih poslova…

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Mandatar Zdravko Krivokapić rekao je da ostaje pri stavu da Nikola Terzić ima kredibilitet, sposobnost i neophodnu stručnost za obavljanje funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Najavio je da će uskoro saopštiti novo ime koje će pokrivati taj resor, prenosi TV Vijesti.

Advokat Nikola Terzić obavestio je sinoć mandatara da je povukao kandidaturu za funkciju ministra unutrašnjih poslova,  dan nakon što je Pobjeda objavila da Terzić nije nestranačka ličnost, već da je bio inicijalni potpisnik platforme “Crno na bijelo” kojim je formirana koalicija Dritana Abazovića, jedna od onih koje sklapaju novu vlast, a da je Terzić  bio i opunomoćeni predstavnik Građanskog pokreta Ura u Opštinskoj izbornoj komisiji Podgorice tokom nedavnih poslaničkih izbora.

U javnoj objavi na Tviteru Terzić se zahvalio na poverenju Krivokapiću, naglasivši da je riječ o “pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori”.

Njegov postupak Krivokapić vidi kao čin slobodne volje.

“Želim mu uspeh u daljem radu. Ne očekujem nikakvu vrstu posledica na ustanovljene obaveze i rad koji uveliko traje, a u kojem je i gospodin Terzić imao udela. Imaćemo novog kandidata za ministra unutrašnjih poslova. To je jedina posledica”, rekao je Krivokapić.

Novo rešenje za ministra unutrašnjih poslova, Krivokapić je najavio uskoro, a nagoveštava i izmene u sastavu buduće Vladi, u cilju zastupljenosti nacionalnih manjina.

Mandatar Krivokapić je prvobitno najavio vladu od 12 eksperata, ali je predlogom da i Abazović bude ministar, prekršio taj princip, što je i priznao rekavši da je “imenovanje lidera GP Ura bilo neprincipijelno, ali ne bismo ni govorili o vladi da nije bio Dritana Abazovića”.

Među kandidatima za ministre većina je ili rodbinski ili ideološki bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je naišlo na oštre reakcije javnosti.