Krivokapić slabijeg zdravstvenog stanja, Bečić pozitivan na koronavirus

0

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je poslednja dva dana bio slabijeg zdravstvenog stanja, ali nije zaražen korona virusom, dok je predsednik Skupštine Aleksa Bečić pozitivan na korona virus.

“Iz predostrožnosti su uradjena dva PCR testa koja su pokazala da predsednik Vlade nije zaražen korona virusom. Po preporuci lekara, premijer je upućen na kućno lečenje i u petak će se vratiti svojim redovnim obavezama”, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju iz Skupštine Crne Gore se navodi da je predsednik Aleksa Bečić pozitivan na korona virus i nalazi se u samoizolaciji.

Osim pojačanih simptoma ovog virusa, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dodaju da je Bečić, u skladu s preporukama Instituta za javno zdravlje i u cilju afirmacije masovne vakcinacije primio vakcinu protiv koronavirusa u Hali sportova u Beranama u maju ove godine, a potom se revakcinisao u Podgorici.

U Crnoj Gori drastično raste broj zaraženih u umrlih od korona virusa. U poslednja 24 sata dijagnostikovan je 571 novopozitivni slučaj infekcije i to 540 medju gradjanima Crne Gore i 31 medju turistima koji borave na teritoriji te države.

Tokom jučerašnjeg dana prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezanih sa korona virusom. Medju preminulima najmladji je imao 47 a najstariji 88 godina.

U Crnoj Gori je revakcinisano oko 40 odsto punoletnog stanovništva.