Krivokapić: “Sastav Vlade do petka, Dritanova uloga biće koordinacija svih sektora bezbednosti…”

1
Foto: Profimedia

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da će kompletan sastav nove Vlade Crne Gore biti poznat do petka i da će ispoštovati rokove da tri dana pre početka sednice crnogorske Skupštine, dostavi parlamentu predlog sastava i ekspoze.

Ponovio je da su u igri po tri kandidata za ministra odbrane i unutrašnjih poslova. Krivokapić nije hteo da potvrdi da je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sada kandidat za ministra unutrašnjih poslova, ali je potvrdio da će biti potpredsednik Vlade, prenose podgoričke Vijesti.

“Njegova nova uloga bi bila koordinacija svih sektora bezbednosne strukture. Postoje tri dela, jedan koji se nalazi u okviru Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), drugi u okviru Uprave policije i treći, koji se tiče Ministarstva odbrane i vojno-obavještajnih aktivnosti”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je ministar unutrašnjih poslova najznačajnija funkcija u budućoj vladi pošto je planirano da se Upravu policije uključi u MUP.

“Želimo da se Uprava policije uključi i MUP i na taj način, kao i nekada, damo snagu Ministarstvu i ministru unutrašnjih poslova da imaju u okviru svog delovanja sve što im predstavlja nužnu potrebu da deluju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o novoformiranoj partiji, Narodnom pokretu, ponovio je da njegovi ministri nisu deo te partije i istakao kako nije lepo da se u ovom momentu osniva nova politička partija pre nego što se formira Vlada, ali da svako ima pravo na to i da on to poštuje.

Buduća vlada Crne Gore, prema rečima njenog mandatara, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta za narednu godinu, već saradnju koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana Crne Gore.

“Rešenje će se naći ukoliko nema opstrukcija. Ovog puta ne očekujemo bilo kakav vid opstrukcije, već da sarađujemo, jer ovo nije Crna Gora koja je podeljena, već zajdenička država u kojoj svi treba da participramo”, rekao je Krivokapić nakon sednice Skupštinena Crne Gore na Cetinju.

On je dodao da Crna Gora prvi put doživljava demokratske promene, koje stvaraju neke nove standarde, a to je saradnja.

“Kada jedna vlast dolazi, a druga odlazi, pošteno bi bilo da na kraju godine onaj koji je do tada nešto pripremao da najbolje podatke, kako bi zajedničkim delovanjem to ostvarili za dobrobit građana i podigli kvalitet njihovog života“, istakao je Krivokapić.

On smatra da je u ovom trenutku, pored bitke koju vodi zdravstveni sistem, najteža situacija u ekonomiji.

“Nadamo se da ćemo naći najbolja rešenja i da ćemo premostiti tešku situaciju koja predstavlja izazov i za mnogo veće države nego što je Crna Gora. Upravo to što smo mali sistem, daje nam nadu i šansu da ćemo pre doći do najboljeg rješenja”, saopštio je Krivokapić

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

.

1 KOMENTAR

  1. Почните више демонтажу тог одвратног режима. Али ко ће демонтирати оне који су монтирали тај режим. Нема ту наде нигде, без потпуног ресетовања светског поретка, а како се он ресетује, зна се.

Comments are closed.