Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da se Crna Gora pridružila sankcijama Rusiji, jer ima potpunu usaglašenost sa evropskom bezbednosnom politikom.

„Juče je formiran jedan odbor koji će permanentno da prati sve mere koje proizilaze iz Evropske unije i Evropskog savjeta, a tiču se sankcija Rusiji“, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara na Delfi ekonomskom forumu o situaciji sa Ukrajinom i uvođenju sankcija Rusiji, prenosi N1.

Krivokapić je naveo da je Crna Gora uradila što je bilo do nje, nema letova između Rusije i Crne Gore, ali da za sada nije došlo do zaplene imovine ruskih državljana koji su u Crnoj Gori, preneo je portal RTCG.

„Naime, jahte koje su bile u Crnoj Gori, verovatno očekujući reakciju države u tom pravcu, napustile su našu zemlju u roku u toku od tri dana i koliko mi znamo stacionirale su se u Turskoj“, kazao je Krivokapić.

On je naglasio da što se tiče zaplene nepokretne imovine, radiće se u skladu sa crnogorskim zakonima, dodavši da je pokrenuta procedura da se vidi može li se prodavati ta oduzeta imovina.

„Radi se konkretno o imovini Olega Deripaske. Treba imati na umu da je taj slučaj i pre ovoga zaokupljao pažnju javnost Crne Gore“, naveo je premijer.

Na pitanje da li će sankcije doneti finansijske štete Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da nažalost sankcije najviše pogađaju običan narod, pa i države koje se pridružuju njima.

„Mi kao i Grčka, Kipar imamo veliki broj tursta sa ratom zahvaćenog područja i treba naći način kako da se nadokande te štete“, kazao je Krivokapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.