Krivokapić: “Razmišljam o formiranju Demohrišćanske stranke”

0
Foto Profimedia/KENZO TRIBOUILLARDArchive: AFP

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo, pomiriti dva jaka ekstremizma u Crnoj Gori i promeniti političku sliku u Crnoj Gori.

Krivokapić je time prvi put javno priznao da razmišlja o osnivanju stranke što je do sada više puta demantovao.

On je uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. predvodio listu “Za budućnost Crne Gore”, čija je okonisnica bio Demokratski front, kao nestranačka lista. Njega je na to mesto i kasnije za premijera predložio pokojni mitropolit Crnogorsko primosrki Amfilohije.

“Formiranje jedne dobre infrastrukture partijske je izuzetno težak i zahtevan posao. Znajući to, ja ne mogu da se posvetim sa dve različite aktivnosti koje trebaju da budu značajne za ovu državu. Političke partije svako jutro gledaju svoj rejting. Mene to ne interesuje. Ali, da bi se politička slika u Crnoj Gori promenila mora da postoji neka jaka stranka centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i da, na neki način, anulira njihovo delovanje”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući rekonstrukciju Vlade, Krivokapić je ocenio da svi treba da se osveste, svako svoju ulogu prihvati i da grade zajednički Crnu Goru na dobrobit naroda.

“Model ekspertske Vlade je doživeo potpunu afirmaciju, bez obzira na kritike i protivnike. To je model koji garantuje dobru tranziciju i preduzimanje reformiskih koraka”, naglasio je Krivokapić, ističući da ova Vlada ne vodi nijednu politiku bilo koje političke partije.

Krivokapić je rekao i da ova Vlada nije uključena u šverc cigareta, kako to navodi jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

“Gospodin Medojević je najveći stručnjak za šverc cigareta i treba da postavi sebi pitanje da li je on ikada bio uključen u taj deo”, istakao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li biti popisa stanovništva ove godine, Krivokapić je rekao da to ne zavisi samo od Vlade.

“Vlada je napravila Nacrt zakona koji je prošao javnu raspravu, pa ide na usaglašavanje sa Evropskom komisijom, pa mora proći skupštinsku raspravu i onda je na potezu Monstat. Nadam se da će nakon usvajanja zakona u parlamentu biti jasan i datum održavanja popisa”, rekao je Krivokapić.

Premijer je ponovio da ima dovoljno antitela na korona virus pa nema razloga da se još uvek vakciniše.

“Konsultovao sam svog lekara koji mi je kazao da mi u ovom trentku nije potrebno da se dodatno vakcinišem. Osim ako nećete da se bavim marketingom u tom delu, a nikada se u svom životu nisam bavio nijednim marketingom”, poručio je Krivokapić.

On je kazao da će se vakcinisati kada mu lekar kaže da je to neophodno.