Krivokapić: “Dritan Abazović će biti potpredsednik…”

0
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Mandatar za sastav vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubeđen da će nova vlada biti izabrana 2. decembra i da će predsednik URA Dritan Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i negov zamenik, ali da još nije izvesno da će biti ministar odbrane.

Krivokapić je za TV Vijesti istakao da je ispoštovao sve rokove po pitanju ekspertske vlade.

Upitan ko će dobiti Ministartsvo unutrašnjih poslova, nakon što je odustao Nikola Terzić, Krivokapić je rekao da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može da govori.

Rekao je i da razgovara sa tri kandidata za ministra unutrašnjih poslova.

On je objasnio i da “ne može saopštiti ime kandidata za šefa Agenacije za nacionalnu bezbednost. “Takođe imam tri kandidata…”, naveo je Krivokapić.

“Formiraćemo specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminalna, imaćmo podršku međunarodne zajednice koja će nam dati i sredstva čak i eksperte. To nije proces za jedan dan to će trajati određeni vremenski period i nadamo se da ćemo posle tri mjeseca, doći do onoga što svi očekuju”, rekao je Krikokapić, prenosi Vijesti.

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, kazao je “da ne želi direktno da odgovori”.

“Znam sta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namjerama. To je za mene bila najbolja mjera da pokušam da dođemo do konsenzusa”.

Krivokapić je rekao da kada bi osnovao partiju da bi opredeljenje stranke bilo građansko demohriščansko

“Kad bih osnovao partiju ona bi bila tog profila. Nemam nameru da osnujem partiju i neću je osnovati”, rekao je Krivokapić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500