Krivokapić pozvao Vučića da poseti Crnu Goru: “Da vidimo nas dvojica šta smeta…”

0
Foto: Profimedia

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je izjavio kako želi dobre odnose sa Srbijom i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Crnu Goru.

“Prevashodno želim dobre odnose sa Srbijom koji su, čini mi se, malo poremećeni. Želim da pozovem gospodina Vučića da poseti Crnu Goru, da mi kao dvojica političara, iako ja nisam političar, ali se nalazim na takvoj funkciji, dođemo do saznanja šta smeta relaciji odnosa i da nađemo most koji će to prevazići”, rekao je Krivokapić za TV Prva, a prenosi Blic.

Podsetimo, Krivokapić je krajem septembra izjavio da je za njegovo poimanje odnosa dve države nedopustivo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nijednom nije došao u Crnu Goru za osam godina koliko je na vlasti.

“Ni gospodin Đukanović nije išao u Beograd. Izvinite, to je neprihvatljivo za moje poimanje odnosa sa Srbijom. Nama Srbija nije samo susedna zemlja, nama je Srbija bratska zemlja. Tamo nam žive braća, rođaci, kumovi, studiraju nam deca, leče se naši ljudi po bolnicama“, rekao je tada Krivokapić.