„Nacionalističke strukture koje su za danas najavile skup u Cetinju nikada do sada nisu organizovale okupljanja ispred Cetinjskog manastira, već su to uglavnom činile ispred Dvorca kralja Nikole“, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“, a prenosose podgoričke Vijesti.

„Odabir mesta današnjeg okupljanja šalje nedvosmislenu provokatorsku poruku organizatora, a nosi i realan rizik ugrožavanja imovine Cetinjskog manastira i bezbednosti sveštenstva, kao i rasplamsavanja međunacionalnih napetosti“, istakao je Krivokapić.

On je dodao da zahteva od Uprave policije da spreči potencijalno narušavanje javnog reda i mira, te da obezbedi kompletnu zaštitu Cetinjskog manastira i sveštenstva.

„Takođe, pozivamo Upravu policije da, kao što je radila i ranije, na osnovu ‘operativnih saznanja’ spreči visokorizično okupljanje i to baš ispred Cetinjskog manastira. Sem bezbednosnih razloga, policija valjda ima još uvek u vidu i epidemiološke razloge kao svojevremeno u slučaju blokade tunela Budoš. Pozivamo građanstvo da ne podleže provokacijama sa bilo čije strane“, rekao je Krivokapić.

U novom broju Nedeljnika, koji je od danas u prodaji na svim kioscima i u elektronskom PDF izdanju na NSTORE, pročitajte intervju sa Zdrvakom Krivokapićem, nosiocem jedne od lista koje su pobedile DPS Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-451-od-3-septembra/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.