Krivokapić o Temeljnom ugovoru sa SPC: “Ne može da izađe izvan okvira Ustava i zakona…”

0
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanje u vezi sa Temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ponovio da će biti poznat čim se usaglasi.

“Pitao sam brojne advokate kakva je praksa da neko neku radnu verziju daje na uvid javnosti. Znam da se Crna Gora potpuno oslobodila, ali i u toj slobodi moraju da postoje određena ograničenja, koja su poptuno jasna i proceduralno definisana. Do sada se nikada nije postavljalo pitanje, pa ni ugovor sa kineskom stranom, vezano za autoput nije zaokupljivao toliku pažnju javnosti, koliko ovaj ugovor koji je najklasičniji ugovor i ne može da izađe izvan okvira Ustava i zakona”, rekao je Krivokapić na konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, prenele su Vijesti.

Krivokapić je poručio da će Vlada, ne samo tužilačke zakone, već sve što budu radili u budućem periodu, raditi sa evropskim partnerima.

“To smo uradili i na prethodnoj sednici Vlade kada je Sudski savet trebalo da doživi samo jednu kozmetičku promenu, mi smo odlučili da konsultujemo evropske partnere i uz njihovu saglasnost uradimo i taj dio posla”, rekao je Krivokapić.

Varhelji je ponovio da Crna Gora i Srbija treba da imaju dobre odnose.