Krivokapić: Nova vlast u Crnoj Gori pomoći će u očuvanju manastira na KiM

3
Foto: Profimedia

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić izjavio je da će nova vlast u Crnoj Gori pomoći da život Srba na Kosovu i Metohiji bude dostojanstven i da se sačuvaju tamošnji manastiri.

“Zasigurno znam da će Srbija vrlo racionalno i mudro rešiti taj problem, a mi ćemo to posmatrati, predlagati ono što je najbolje, a to je da život naših građana na Kosovu bude dostojanstven, da naše svetinje na Kosovu budu sačuvane i da stvorimo preduslove da se sve dešava u atmosferi poštovanja jer bez poverenja i uzajamnog poštovanja nigde nije lako živeti”, rekao je Krivokapić za list Blic.

Prema njegovim rečima, i dalje nije siguran da predsednik Crne Gore Milo Đukanović neće pokušati “političkom korupcijom i kupovinom poslanika da obezbedi većinu”, dodajući da je to “nešto što je karakteristika Crne Gore”.

“Mislim da se sad niko neće usuduti da se igra sa narodnom voljom dominantno iskazanom da se ruši režim i zavede vladavina prava”, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da ne očekuje prepreke u formiranju nove vlade, da će se stavovi lista lako usaglasiti i da će “zajedno graditi bolju budućnost Crne Gore” i dodao da u novoj vladi treba da učestvuju i Bošnjaci sa tri mandata i dve albanske liste.

On je rekao da su nosilac liste “Crno na bijelo” Dritan Abazović, lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i on (Krivokapić) najavili slične stvari, kako je naveo, svako na svoj način. Te tri liste zajedno imaju 41 mandat, dok aktuelna vlast ima 38.

3 KOMENTARA

  1. Је ли и млађани политичар Дритон Абазовић аванзовао у “ћетнике”?!? Nijaze, Nijaze, због вас таквих на Балкану и неће бити правог мира.

  2. “Te tri liste zajedno imaju 41 mandat, dok aktuelna vlast ima 38.” Да, али Мило има 380 милиона.

  3. Milo ce pored ovakvih povampirenih cetnika vladati jos dugo, a mozda dok njemu ne dosadi.

Comments are closed.